BANDEN

Banden zijn er in verschillende soorten en maten. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor banden voor uw auto zijn neem dan contact met ons op. Uiteraard hebben wij ook velgen in allerlei soorten en maten die passen op uw auto.

01

ZOMERBANDEN
 

De band is essentieel voor de veiligheid

Aangezien de banden de enige onderdelen zijn die contact maken tussen je voertuig en de weg, zijn ze van vitaal belang.

Wat je jezelf waarschijnlijk niet realiseert is dat het oppervlak van de band met de weg niet groter is dan een briefkaart. Daarom is het zeer belangrijk dat dit kleine stukje dan ook in zeer goede conditie is om een optimale veiligheid en optimaal rijplezier te kunnen garanderen. Natuurlijk is een goede prijs/kwaliteitverhouding ook zeer belangrijk!

 

Sportieve prestaties voor krachtige personenauto's

Steeds vaker worden banden ontworpen om het motorvermogen en het rij comfortvan high-performance sedans, stationcars en GT's aan te vullen.Deze banden combineren uitstekende natte grip en wegligging met soepel, comfortabel rijden en lage geluidsniveaus.

Sportieve zomerbanden voor hoge snelheden zijn er die op de meeste populaire auto’s van de midden- en de topklasse past. Zomerbanden zijn ontwikkeld om zich de onderscheiden door zijn goede remgedrag en z’n tolerantie tegen aquaplaning.

 

Loopvlak

De samenstelling van het loopvlak is een belangrijke verklaring voor het gedrag op een natte weg. Banden krijgen een speciale rubbersamenstelling met een lage elasticiteit die een goede grip op een nat wegdek moet garanderen. Het loopvlakprofiel telt daarnaast een groot aantal radiale groeven en profielblokken zodat er veel ‘aanloopranden’ ontstaan met het oog op een doeltreffende waterafvoer.

 

Hoe kan ik het beste mijn banden/wielen opslaan?

Als u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht neemt bij het opslaan van de banden, blijven ze voor het volgende seizoen in perfecte staat.

1) Markeer de positie van de banden op de auto, alvorens ze te demonteren. Daardoor kunt u ze de volgende zomer eventueel van voor naar achter zetten om tot een gelijkmatige slijtage te komen.

2) De wielen en de banden met water schoonmaken en laten drogen om oxydatie te beperken. Als u de banden op het wiel gemonteerd bewaart, controleer dan de aanbevolen spanning.

3) Bewaar banden die op het wiel zijn gemonteerd liggend of hang ze op aan het wiel.

02

WINTERBANDEN
 

Waarom zou ik winterbanden nemen?

's Winters zijn de rijomstandigheden bijzonder lastig: u en uw auto worden dan zwaar op de proef gesteld. Kou, regen, ijzel, sneeuw en gevallen herfstbladeren kunnen uw autorit verstoren. Om uw veiligheid te bevorderen onder deze lastige weersomstandigheden kunt u kiezen voor winterbanden. Door het profiel en de speciale rubbersamenstelling zorgen winterbanden onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!

 

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

- Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C

- Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer

- Betere wegligging in bochten

- Kortere remweg

 

Sterk verbeterde grip en wegligging dankzij een speciaal rubbermengsel

Bij winterbanden wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel met silica dat zich makkelijk aanpast aan lage temperaturen, hierdoor heeft een winterband bij temperaturen onder de 7°C aanzienlijk meer grip (+12%) en trekkracht dan een zomerband. Niet alleen als het sneeuwt, ijzelt of regent maar ook op droge en koude wegen. Winterbanden doen in hun rijcomfort niet onder voor zomerbanden.

 

Een betere wegligging en een kortere remweg door fijn profiel

De winterband heeft een speciaal profiel dat bestaat uit fijne lamellen. Deze geven behalve verbeterde grip ook meer comfort en een betere afvoer van water of natte sneeuw. Hierdoor is het profiel van een winterband veel meer geschikt om regen, sneeuw en vuil af te voeren dan het profiel van een zomerband. Dit verkort de remweg (ca. 10%) en geeft meer grip. Resultaat: Betere wegligging met meer rijcomfort en verminderde kans op aquaplaning

 

Wanneer moeten winterbanden gewisseld worden?

Advies: onder de 7°C omwisselen Zodra de temperatuur zakt onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter dan gewone (zomer)banden. Door de lage temperatuur wordt het rubber van een zomerband harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen (grip, comfort). De banden verliezen dan hun grip op het wegdek en als u remt duurt het langer voordat u stilstaat. Meestal worden de winterbanden gemonteerd in oktober/ november. Bij hogere temperaturen neemt de slijtage van de winterband behoorlijk toe. Dus zodra het weer omslaat van overwegend koud naar overwegend warm, kunt u het beste uw zomerbanden weer laten monteren. Dit is meestal rond maart/april.

 

Waarom moeten winterbanden per 4 gemonteerd worden?

Alleen op de aandrijfas winterbanden monteren, is niet voldoende voor goede prestaties en een optimale veiligheid in de winter. Als alleen op de vooras winterbanden zijn gemonteerd, verbeteren de prestaties bij het optrekken. Maar de auto raakt eerder uit balans en zal daardoor om zijn as draaien. Daarom is het belangrijk om 4 winterbanden onder de auto te monteren. Voor auto's met vierwielaandrijving is het uiteraard een absolute vereiste om winterbanden per 4 te monteren.

 

Slijten winterbanden harder dan gewone banden?

In principe slijten winterbanden tijdens winterse omstandigheden niet sneller dan gewone (zomer)banden. Wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden Celsius komt neemt echter de slijtage van winterbanden behoorlijk toe.

 

Welke winterbanden kies je?

Neem banden in de voorgeschreven (standaard) bandenmaat. Heb je erg brede banden en grote velgen dan is het verstandig om te kiezen voor de kleinst voorgeschreven bandenmaat met bijbehorende velgen. Bij gladheid geldt een breed contactvlak met het wegdek immers als een nadeel.

 

Bandenspanning

Winterbanden dienen over het algemeen een 0,2 bar hogere bandenspanning te hebben dan de zomerbanden. Informeer bij aanschaf van winterbanden naar de aanbevolen bandenspanning en raadpleeg ook het instructieboekje van de auto.

03

RUNFLATBANDEN
 

De veiligheid, het comfort en het gemak van de Run Flat Technologie   

 Het is niet moeilijk te begrijpen waarom steeds meer autofabrikanten RFT banden op hun nieuwe modellen monteren. Het eerste veiligheidsvoordeel bestaat hieruit dat wanneer een voertuig dat in beweging is te maken krijgt met een snelle afname van de banddruk, RFT de bestuurder in staat is de controle te behouden en mogelijk een potentieel fatale situatie kan voorkomen. In de tweede plaats kan de bestuurder dankzij RFT banden het risicogebied verlaten, zijn reis voortzetten en hoeft hij zijn voertuig niet langs de weg te parkeren, wat gevaarlijk is.

RFT biedt ook de motorrijder meer comfort en gemak. Binnen de aangegeven snelheids- en afstandsgrenzen (meestal 80 km/u voor maximaal 80 km), kan de bestuurder zijn reis voortzetten of naar het eerstvolgende erkende servicestation rijden, zonder dat hij een lekke band hoeft te verwisselen. Een ander voordeel is dat RFT meestal gewicht bespaart, aangezien het niet langer nodig is een reservewiel mee te nemen. Uiteraard biedt de ruimte die vrijkomt door het ontbreken van het klassieke reservewiel de autofabrikant extra designmogelijkheden en de eindgebruiker meer opbergruimte.Een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) aan boord is verplicht voor alle RFT onderdelen.

04

UITLIJNEN
Onze kennis en apparatuur stellen ons in staat uw auto perfect uit te lijnen.

05

GISLAVED
Rézo Bandenservice is
exclusief dealer van GISLAVED banden.

 

Gislaved is een kleine speler in de bandenmarkt, maar heeft door de jaren grote faam gemaakt.
 

In de jaren dat Saab en Volvo nog zelfstandige fabrieken waren was Gislaved het huismerk van deze geweldige auto’s. Zowel de zomer als winterband van Gislaved is een hoogstaand product, wat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid.